Volt Discussion Series: Basisinkomen, basis gelijkheid?
Location:

Buurtcentrum De Witte Boei Kleine Wittenburgerstraat 201 Amsterdam 1018LT Netherlands

Info in Dutch: Hoewel het basisinkomen in de afgelopen jaren een steeds populairder onderwerp is geworden, zijn de meningen over een basisinkomen sterk verdeeld. Voorstanders zien in een basisinkomen het antwoord op robotisering en automatisering en zeggen dat het ten goede komt van solidariteit, participatie en gelijkheid. Tegenstanders zijn echter kritisch over de betaalbaarheid van het basisinkomen, twijfelen over de gewenste effecten en verwachten dat de marktwerking het basisinkomen neutraliseert. Wat is het basisinkomen: hét antwoord op de toekomst of een idealistische droom die nooit werkelijkheid kan worden?

Het basisinkomen is een gegarandeerd gedeeltelijk of volledig inkomen dat elke inwoner van haar of zijn overheid krijgt. In Nederland kennen we een systeem van uitkeringen, namelijk tegemoetkomingen waar voorwaarden aanhangen. Eric Binsbergen (voorzitter, Basisteam Basisinkomen Amsterdam), Steven Dhondt (senior onderzoeker sociale innovatie, TNO), Bas Jacobs (hoogleraar publieke economie, Erasmus University Rotterdam) en Hilde Latour (oprichter, Mission Possible 2030) bespreken de wenselijkheid om ons systeem grondig te hervormen.

Wil jij meer over het basisinkomen te weten komen? Heb jij een sterke mening over het onderwerp en wil je erover meepraten? Kom dan op 9 januari naar het Huis van de Buurt de Witte Boei en laat horen hoe jij over het basisinkomen denkt!

Event site: https://www.voltnederland.org/volt_discussion_series

Facebook event: https://www.facebook.com/events/592503044656646/